آسیاب چکشی خوراک دام در سیستم آسیاب

در این بخش می خواهیم جامع ترین بررسی و معرفی سیستم آسیاب چکشی خوراک دام، طیور و آبزیان برای کارخانجات پیشرفته و واحد های صنعتی را به شما همراهان اکوصنعت تقدیم کنیم.

همان طور که در بخش راه اندازی کارخانه خوراک اشاره کردیم، پرورش دهندگان (دام، طیور و شیلات) موفق و سرمایه گذاران این عرصه با راه اندازی کارخانه خوراک پیشرفته، توانسته اند سودآوری و بهره وری قابل توجهی را کسب کنند.

یک خط تولید کامل از 6 بخش اصلی تشکیل شده است و بخش آسیاب مواد، سیستم ابتدایی کارخانه میباشد. در ادامه بخش های زیر را خواهید خواند:

  • معرفی دستگاه
  • آسیاب چکشی یا غلتکی
  • مشخصات فنی مدل های مختلف در جدول مقایسه
  • اجزا اصلي آسياب چكشي خوراک
  • مکانیزم دقیق آسیاب چکشی
  • بررسی دقیق تر چکش و توری
  • مزایای آسیاب چکشی

آسیاب چکشی

معرفی آسیاب خوراک دام، طیور و آبزیان

امروزه انواع مختلفی از آسیاب ها برای آسیاب و خرد کردن مواد با ابعاد و استحکام های گوناگون طراحی شده است. آسیاب سنگ یا سایشی، آسیاب متحرک یا پشت تراکتوری و… از انواع متداول آسیاب ها هستند.

اما برای کارخانه خوراک و خط تولید خوراک فراوری شده از دو نوع آسیاب چکشی و غلتکی استفاده میشود. آسیاب مورد استفاده برای تولید خوراک باید بتواند انواع غلات را با سرعت و در عین حال با کیفیت بالا تا ابعاد موردنظر خرد کرده و آسیاب کند.

آسیاب چکشی یا غلتکی؟

یکی از سوالات متداول افراد درباره دستگاه آسیاب همین است. اینکه با در نظر گرفتن همه فاکتور های مطرح برای یک آسیاب، کدام مدل بهتر است؟ فاکتور هایی نظیر قیمت مناسب، استهلاک پایین، قدرت کافی در آسیاب انواع مواد خوراکی، راندمان بیشتر در مصرف انرژی و میزان پرت مواد و… .

تعدد عوامل تاثیرگذار باعث میشود تا افراد دچار سردرگمی بشوند و البته با توجه به نقاط قوت و ضعف هر مدل قطعا هر کدام در طیفی از مواد کارایی بهتری خواهند داشت.

اما تجربه سال ها طراحی، تولید و بررسی کارکرد هر دو مدل آسیاب توسط تیم اکوصنعت نشان داده است که برای جیره و مواد خوراکی مورد استفاده در خط تولید خوراک دام، آسیاب های چکشی راندمان و کارکرد بهتری دارند.

اطلاعات ارائه شده در اين مقاله كمك به سزايي به انتخاب شايسته آسياب (غلطكي يا چكشي) توسط كارشناسان كارخانجات خوراك دام خواهد كرد، تا برحسب نياز متقاضيان عمل كنند. همچنين اين مقاله با ارائه پارامترها و چگونگي عملكرد آسيابهاي چكشي و غلطكي، كمك شاياني به طراحان اين ماشينآلات خواهد كرد.

آسیاب چکشی 15 تن

آسیاب چکشی خوراک دام

از آنجا که از نام دستگاه پیداست، مکانیزم آسیاب کردن در این مدل بر اساس ضربه وارده از طریق چکش های دوار به مواد و برخورد مواد صورت میگیرد.

ذرات غله در ورودی خط تولید درشت اند، به علاوه پوسته خارجی و سخت مواد نیز باید تخریب بشود. در طی این فرایند، به کمک آسیاب چکشی اندازه مواد خوراکی تا مرتبه میکرون کاهش پیدا میکند و مواد خوراکی کاملا نرم و پودر میشوند.

انواع جیره خوراکی برای دام، طیور و آبزیان با هر فرمولی که باشند، از دو بخش کلی تشکیل میشوند. غلات که بخش اعظم خوراک را تشکیل می دهند و موادی خشک و ارزان قیمت هستند و مواد پرمیکس که شامل روغن، ویتامین ها و مکمل ها میشوند. در بخش بعدی (سیستم میکس و دوزینگ) توضیح خواهیم داد که مواد پرمیکس در حین میکس مواد به خط تولید اضافه میشوند پس در سیستم آسیاب تنها با غلات خشک سروکار داریم.

همان طور که اشاره کردیم، سیستم آسیاب چکشی بر اساس اصل ضربه کار میکند، پس در اثر برخورد های صورت گرفته گرما تولید میشود. از این رو استفاده از آسیاب چکشی برای مواد چرب مفید نیست اما برای مواد خشک کارایی بالایی خواهد داشت. آسیاب چکشی برای غلات که موادی خشک اند بسیار مطلوب است و با توجه به کیفیت بالای ساخت آن در اکوصنعت، طول عمر و راندمان بسیار مطلوبی را ارائه میدهد.

شایان ذکر است که کاهش اندازه بیش از حد غلات نیز نتیجه مطلوبی ندارد و علاوه بر فرسایش دستگاه و اتلاف انرژی برای دام و طیور نیز مشکلات گوارشی ایجاد می کند. همه این موارد در طراحی و ساخت ماشین آلات کارخانه خوراک ما در نظر گرفته شده است.

در ادامه به معرفی دقیق و مقایسه آسیاب های مورد استفاده در کارخانجات خوراک می پردازیم؛ جدول مقایسه را در ادامه ببینید.

مدل های مختلف آسیاب چکشی خوراک دام

بسته به اینکه ظرفیت خط تولید خوراک چند تن بر ساعت باشد، مشخصات فنی و ظرفیت ماشین آلات خط نیز تغییر خواهد کرد. آسیاب های چکشی در 4 مدل طراحی و تولید میشوند، که در هر مدل با کیفیت ترین قطعات بکار رفته است. البته با توجه به بومی بودن و طراحی و ساخت صفر تا صد دستگاه توسط تیم ما، امکان ساخت آسیاب چکشی با قطعات سفارشی نیز فراهم میباشد.

 
 
اطلاعات محصول
آسیاب چکشی 3 تن

آسیاب چکشی 3 تن

آسیاب 5 تن

آسیاب چکشی 5 تن

آسیاب چکشی 10 تن

آسیاب چکشی 10 تن

آسیاب چکشی 15 تن

آسیاب چکشی 15 تن

موجودی ناموجود ناموجود ناموجود ناموجود
نوع موتور موتوژن – الکتروژن – کاجیلی موتوژن – الکتروژن – کاجیلی موتوژن – الکتروژن – کاجیلی موتوژن – الکتروژن – کاجیلی
دور موتور 1500 و 3000 دور 1500 و 3000 دور 1500 و 3000 دور 1500 و 3000 دور
قدرت موتور 22 , 30 و 37 کیلو وات 55 کیلووات (75 اسب) 90 کیلووات (120 اسب) 125 کیلووات (170 اسب)
انتقال قدرت تسمه ای و کوپل مستقیم کوپل مستقیم کوپل مستقیم کوپل مستقیم
تعداد چکش 36 الی 48 48 الی 60 60 الی 96 96 الی 150
جنس بدنه و چکش ها فولاد آلیاژی سخت کاری شده فولاد آلیاژی سخت کاری شده فولاد آلیاژی سخت کاری شده فولاد آلیاژی سخت کاری شده
تعداد درب 1 و 2 2 2 2
در جدول مقایسه آسیاب های 3 تن، 5 تن، 10 تن و 15 تن بر ساعت، همه مشخصات فنی بررسی شده است و موارد متفاوت با رنگ آبی متمایز گشته است. شما میتوانید برای مقایسه دیگر مدل های آسیاب چکشی از مقایسه هوشنمند اکوصنعت استفاده کنید و در یک نگاه گزینه مناسب خود را بیابید.

اجزا اصلي آسياب چكشي خوراک

دستگاه آسیاب چکشی از 7 قطعه اصلی تشکیل میشود. در ادامه به معرفی و نقش هر بخش دستگاه میپردازیم.

فیدر آسیاب چکشی

فیدر یا همان تغذیه کننده

اولین بخش از دستگاه آسیاب چکشی، بخشی است که میزان ورود غلات به داخل آسیاب را با سرعت دستگاه تنظیم میکند. این قطعه با کانال ورودی ذوزنقه ای شکل در قسمت فوقانی آسیاب نصب میشود.

در کارخانه های خوراک دام، طیور و آبزیان فیدر ها به صورت اتوماتیک با سرعت های متغیر، میزان ورود مواد به دستگاه را کنترل میکنند. در خط تولید های اتوماتیک، گشتاور و سرعت موتور آسیاب توسط اینورتر یا همان کنترلر های برنامه زیری شده تنظیم میشوند. این گونه همواره بهترین آمپر به موتور داده میشود و عملکرد آسیاب چکشی و فیدر کاملا بهینه میشود.

موتور آسیاب چکشی

گشتاور مورد نیاز برای دوران قطعات دوار آسیاب مخصوصا چکش ها توسط الکتورموتور آسیاب تولید میشود. الکتروموتور های آسیاب چکشی خوراک از برق 3 فاز استفاده می کنند. همان طور که می دانید وظیفه تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی مکانیکی به عهده این قطعه میباشد.

در موتور آسیاب چکشی خوراک اکوصنعت از برند شناخته شده موتوژن تبریز استفاده میشود. به سفارش مشتری نیز امکان استفاده از برند سفارشی نیز مقدور میباشد.

محور اصلی آسیاب

محور اصلی دستگاه یا همان شافت اصلی، وظیفه انتقال قدرت تولید شده از موتور به بخش تیغه ها را دارد. بر روی شافت صفحات فولادی که پیم ها هستند جوش میخورد. پیم، میله های متحرکی هستند که در فواصل مساوی و یا به صورت قرینه بر روی شافت نصب میشوند و چکش ها بر روی آن قرار میگیرند.

الک یا توری

همان طور که از نام قطعه پیداست، از این قطعه برای تعیین اندازه ذرات در انتهای فرایند استفاده میشود. به همین سبب توری ها در قسمت انتهایی آسیاب چکشی و یا در دو طرف آن جای میگیرند. کنترل اندازه مواد خروجی با تعیین شکل و ابعاد منافذ توری انجام میگیرد و عملکرد غربالگری آسیاب به اندازه قطر منافذ، شکل و درصد مساحت آنها بستگی دارد. توری ها جزو قطعات فرسایش پذیر آسیاب میباشند به همین خاطر میزان مرغوبیت جنس آنها بر طول عمرشان تاثیر مستقیم میگذارد.

شاسی

یکی از بخش هایی که به طور غیرمستقیم بر روی عمر دستگاه و راندمان مصرف انرژی، تاثیر قابل توجهی میگذارد، شاسی دستگاه است. با توجه به مکانیزم کارکرد آسیاب چکشی، نیروی دورانی و گریز از مرکز بالایی در دستگاه ایجاد میشود که ارتعاشات زیادی میتواند ایجاد بکند. پایه های فلزی مستحکم و شاسی توانمند آسیاب چکشی خوراک با دفع لرزش ها، از ایجاد آلودگی صوتی و کاهش راندمان دستگاه جلوگیری میکند.

چکش ها

مهم ترین قطعات آسیاب چکشی خوراک دام و طیور، چکش های آن میباشد. چکش ها همواره با ذرات غلات در حال برخورد هستند و به همین خاطر بیش ترین فرسایش را در بین قطعات دستگاه دارند. چکش های آسیاب چکشی اکوصنعت به گونه ای طراحی میشوند که چکش های آن 2 طرفه هستند و از چکش میتوان 4 سری استفاده کرد. به عبارت دیگر علاوه گوشه بیرونی هر تیغه، 3 گوشه دیگر نیز به همان صورت طراحی شده اند پس میتوان پس از فرسایش یک گوشه، از دیگر گوشه ها استفاده کرد.

آسیاب چکشی خوراک دام

مکانیزم دقیق آسیاب چکشی

اساس مکانیزم آسیاب چکشی بر مبنای دوران چکش ها است؛ در آسیاب از 2 مدل چکش های متحرک و ثابت استفاده میشود. چکش ها در فاصله 2 تا 5 میلیمتر از صفحه توری قرار میگیرند و در بازه 2500 الی 4000 دور در دقیقه (rpm) چرخش میکنند.  تیغه ها و چکش های آسیاب با ضربه زدن به مواد ورودی در سطح سرعتی کم و زیاد، اندازه ذرات را کاهش میدهند.

در اثر ضربه های وارد شده به غلات، به ذره های کوچکتر خرد میگردند که میزان آن به سرعت نوک تیغه های چکش، جایگاه و الگوی چکش ها و ساختمان توری وابسته میباشد.

توری و چکش؛ دو عامل تعیین کننده

همان طور که متوجه شدید، چکش ها و توری نقش بسزایی در تعیین کیفیت و ویژگی های مواد در خروجی آسیاب دارند. به همین خاطر لازم است تا شناخت دقیق تری نسبت به این دو بخش داشته باشید؛ با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در این بخش تقدیم تان کنیم.

آسیاب چکشی

تاثیر چکش ها در فرایند آسیاب

اشاره شد که مهم ترین بخش آسیاب، چکش ها هستند و زودتر از بقیه قسمت ها فرسوده میشوند. کارایی چکش ها را وابسته به 3 عامل ذیل بررسی میکنیم:

الگوی قرارگیری چکش ها

تعداد چکش ها و آرایش آنها در محفظه آسیاب را به عنوان الگو چکش ها می شناسند. اگر هدف، تولید مواد درشت تر با یکنواختی بالا و ظرفیت بیشینه آسیاب چکشی باشد از چکش های کمتری استفاده میشود که به آن الگوی سبک گفته میشود. در الگوی سنگین، بیشترین تعداد ممکن چکش بر روی شافت سوار میشود و بدین ترتیب مواد خروجی بسیار نرم و البته ظرفیت آسیاب کاهش میابد.

الگوی چکشی ها در آسیاب چکشی

اندازه و شکل چکش ها

حدود 10 طرح مختلف برای چکش ها استفاده میشود اما برای خط تولید خوراک، چکش های صفحه مستطیلی از همه متداول تر است. چکش های مستطیلی دارای یک یا دو سوراخ اند و طول حداکثر 200 میلی متر دارند.

مسئله مهم دیگر درباره شکل چکش ها ضخامت آنها است. هر چه ضخامت چکش ها کمتر بشود کارایی آنها افزایش و طول عمرشان کاهش میابد پس تعیین ضخامت بهینه چکش هم از اهمیت بالایی برخوردار است.

دقت چکش ها

چکش ها با سرعت های بالا حرکت میکنند و یکسان نبودن آنها به راحتی تعادل محور اصلی آسیاب را تحت تاثیر قرار خواهد داد. به همین علت وزن هیچ یک از چکش ها نباید بیش از 5 گرم نسبت به بقیه تفاوت داشته باشد. به همین علت تعویض تکی تکی چکش ها توصیه نمی شود و بهتر آن است که به صورت جمعی تعویض صورت گیرد.

توری

صفحه توری آسیاب مواد را به دو بخش تقشیم میکند، مواد در حال گردش در محفظه آسیاب و موادی که در داخل توری جمع شده اند و باید به چرخه آسیاب بازگردند. با افزایش درصد مساحت حفره ها میتوان مستقیما ظرفیت آسیاب چکشی را افزایش داد. حفره های بیضی شکل و نزدیک به هم تا حد امکان باعث افزایش ظرفیت خواهد شد. البته در تعیین این موارد باید به نوع خوراک نیز توجه داشت و در عمل نیز مبنای اصلی همین است. مورد آخر اینکه برای دست یافتن به حداکثر میزان آسیاب باید فاصله بين چكشها و توري 10 تا 15 ميلي متر در نظر گرفته شود.

توری آسیاب چکشی خوراک

نقش آسیاب در فرایند تولید خوراک

  • افزایش ضریب تبدیل مواد خوراکی خام با کاهش اندازه ذرات آن
  • کاهش 10 تا 30 درصدی میزان رطوبت مواد اولیه که در خط تولید خوراک آبزیان تاثیر قابل توجهی دارد.
  • امکان ترکیب مواد خوراکی با یکدیگر و نهایتا پلت شدن پس از آسیاب کردن آنها فراهم میشود.

آسیاب چکشی 10 تن

مزایای برجسته آسیاب چکشی

همان گونه که در ابتدا اشاره کردیم، آسیاب های مختلفی برای کارخانه خوراک استفاده میشود اما آسیاب چکشی متداول ترین نوع برای خط تولید خوراک دام، طیور و آبزیان میباشد؛ زیرا:

سایز مش خروجی برای جیره خوراک دام و سایز های کوچک (پودر شده) نیز برای جیره های خوراک طیور بسیار مناسب است و با آسیاب چکشی هر دو اندازه را میتوان ایجاد کرد.

🎯 قیمت آسیاب چکشی بسته به ظرفیت آن متغیر میباشد اما نسبت به مدل های دیگر قیمت خرید و هزینه راه اندازی پایین تری دارد.

🎯 از آنجا که سرویس و تعویض قطعات دستگاه به آسانی صورت میگیرد، مورد انتخاب بسیاری از خریداران است.

🎯 در آسیاب چکشی میتوان با تغییر سرعت، تعداد و الگوی چکش ها، طیف وسیعی از مواد را آسیاب کرد.

🎯 خردکردن انواع مواد خشبی با میزان فیبر مختلف و انواع غلات و حبوبات نیز با آسیاب چکشی ممکن است.

🎯 نگهداری و شست و شوی مخزن و بدنه دستگاه به راحتی امکان پذیر است.

🎯 کارکردن با دستگاه راحت است.

آسیاب 5 تن

جمع بندی

در انتها توصیه میکنیم اگر قصد راه اندازی و خط تولید و کارخانه خوراک دام را دارید، تنها به شناخت آسیاب چکشی خوراک و دیگر تجهیزات اصلی اکتفا نکنید. شما میتوانید با مراجعه به وبلاگ غنی اکوصنعت جامع ترین طرح های توجیهی کارخانه خوراک دام، طیور و آبزیان را مشاهده کنید. ما در اکوصنعت مفتخر هستیم که بهترین و بروزترین تکنولوژی را با 2 سال گارانتی و خدمات مادام العمر به شما عزیزان عرضه میکنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

Call Now Button