قصد دارید کارگاه تولید خوراک دام و طیور خود را راه اندازی کنید اما با ماشین آلات آن آشنایی ندارید؟ یا می خواهید هزینه کارگاه کوچک تولید خوراک دام و طیور را به تفکیک و به قیمت روز بدانید؟
اگر بله، در این بخش از اکوصنعت قصد داریم همه مطالب فنی و تخصصی پیرامون تولید پلت خوراک دام و طیور را با توجه به قیمت های حال حاضر، ماشین آلات آن و دیگر موارد را به طور کامل شرح دهیم.
ما در قسمت قبل شرایط تاسیس کارخانه خوراک دام و طیور از روش های مطمئن و اصولی آن به طور کامل در قالب 15 گام شرح دادیم. در این بخش میخواهیم به طور تخصصی نحوه راه اندازی کارگاه تولید خوراک دام و طیور را به ویژه برای کسانی که پرورش مرغ و بوقلمون و به طور کلی پرورش طیور دارند، توضیح دهیم.
به عبارت دقیق تر میخواهیم تمامی مطالب پیرامون معرفی ماشین آلات خوراک واحدهای پرورش مرغ و بوقلمون توضیح دهیم. این خطوط ظرفیت تولید 1.5 تا 5 تن خوراک پلت شده در ساعت را دارا هستند. اگر شما عزیزان سوالات زیر را دارید حتما توصیه میکنیم این مطلب را فرصتی ویژه برای خود ببینید و آن را از دست ندهید.
- خط تولید خوراک دام و طیور 1.5 تا 5 تن به درد چه کسانی میخورد؟
- مشخصات زمین مورد نیاز تعداد پرسنل فنی و عادی برای کارگاه تولید خوراک دام و طیور چقدر است؟
- سود و درآمد تولید خوراک پلت در این بازه ظرفیتی برای هر دوره چقدر است؟ مدت بازگشت سرمایه آن در سال 1401 چقدر است؟
- چه ماشین آلاتی برای راه اندازی کارگاه کوچک تولید خوراک دام و طیور نیاز است؟
دستگاه پلت 1.5 تا 5 تن به درد چه کسانی میخورد؟
همان طور که میدانید اصلی ترین دستگاه در خط تولید خوراک پلت دستگاه پلت میباشد. پس دستگاه پلت با ظرفیت 1.5 تا 5 تن بر ساعت یعنی یک خط تولید با همین ظرفیت برای کارگاه تولید خوراک دام و طیور. این خط تولید برای 5 دسته کلی مناسب میباشد.
انبار خوراک دان در واحد های پرورش مرغ 10 هزار تا 120 هزار قطعه که قصد تولید خوراک موردنیاز پرورشگاه خود و اطرافیان خود را دارند.
انبار خوراک دان در واحد های پرورش بوقلمون 2 هزار الی 20 هزار قطعه ای که قصد دارند کارگاه تولید خوراک دام خود را داشته باشند.
انبار خوراک دان در واحد های پرورش شترمرغ با ظرفیت 50 الی 500 راس که میخواهند خوراک شان را در کارگاه تولید خوراک طیور خودشان تولید کنند.
انبار خوراک دام در واحد های پرورش گاو و گوسفند صنعتی که قصد دارند خوراک موردنیازشان را به صورت تازه و با هزینه کمتر در کارگاه تولید خوراک دام خودشان تولید کنند.
برای انبار خوراک علوفه فروشان که مواد را به صورت آردی (مش) خرید و فروش می کنند.
دستگاه پلت برای کارگاه تولید خوراک دام و طیور چه سایزی دارد؟
یکی از سوالات اساسی در این حوزه برای خریداران این است که از دستگاه پلت با چه سایزی استفاده کنند؟ اگر بخواهیم یک پاسخ تخصصی و اساسی به این سوال بدهیم باید گفت که برای کارگاه تولید خوراک دام و طیور 3 سایز دستگاه پلت استفاده میشود. خط تولید خوراک با سایز 250 ، خط تولید خوراک با سایز 320 و خط تولید خوراک با سایز 350. دو ویژگی اصلی و تعیین کننده در انتخاب سایز خط تولید یکی تناژ تولید خوراک در هر ساعت و دیگری سایز خوراک است.
در ادامه مفصلا توضیح میدهیم که برای واحد پرورشی و در هر دوره ای از پرورش طیور به چه خوراکی از نظر سایز خوراک نیاز داریم.
سایز خوراک مورد استفاده برای انواع طیور در طول دوره پرورش
چهار دسته حیوانات پرورشی یعنی مرغ گوشتی و تخم گذار، بوقلمون، شترمرغ و گاو و گوسفند در طول دوره پرورش خود سه برهه زمانی را پشت سر میگذارند. این سه دوره را بر مبنای نوع خوراکی که هر یک مصرف میکنند، بررسی میکنیم.
سایز خوراک برای واحد پرورش مرغ
در واحد های پرورش مرغ برای استارتر از دان 2 میل استفاده میشود. برای میان دان از دای 3 میل و برای دان پایانی از دای 4 میل استفاده میشود.
سایز خوراک برای واحد پرورش بوقلمون
در واحد های پرورش بوقلمون برای دان استارتر همانند پرورش مرغ از دای 2 میل استفاده میشود. برای میان دان از دای 3 میل و برای دان پایانی از دای 4 میل استفاده میشود.
سایز خوراک برای واحد پرورش شترمرغ
در واحد های پرورش شترمرغ برای استارتر از دان 2 میل استفاده میشود. برای میان دان از دای 3 میل و برای دان پایانی از دای 4 میل و 6 میل استفاده میشود.
سایز خوراک برای واحد پرورش گاو و گوسفند
در واحد های پرورش گاو و گوسفند برای استارتر از دان 4 میل استفاده میشود. برای میان دان از دای 6 میل و برای دان پایانی از دای 8 و 10 میل استفاده میشود.
توجه داشته باشید که شکل کلی خوراک پلت به استوانه ای است. پس منظور از دای 6 میل (برای مثال) یعنی خوراکی با سطح مطقع دایروی که قطر آن 6 میلی متر است. طول خوراک را نیز با تنظیم کاتر که در قسمت خروجی دستگاه پلت قرار میگیرد، تعیین میکنیم.
دستگاه پلت با چه سایزی بخرم؟
برای اینکه سایز مناسب دستگاه پلت را بیابید کافیست 2 مورد را بررسی کنید. مورد اول سایز خوراک است که در بالا به شکلی کامل توضیح داده شد. مورد دوم ظرفیت تولید مورد نیاز در کارگاه تولید خوراک دام و طیور است که با توجه به ظرفیت مرغداری یا واحد پرورش بوقلمون شما تعیین میشود.
برای مرغداری با ظرفیت 15 الی 25 هزارتایی، دستگاه پلت با سایز 250 مناسب است. برای واحد های پرورش بوقلمون تا ظرفیت حدود 5000 تایی نیز میتوان از دستگاه پلت با همین سایز استفاده کرد.
دستگاه پلت سایز 320 برای مرغداری هایی با ظرفیت 30 الی 70 هزارتایی و برای واحد های پرورش بوقلمون با ظرفیت حدود 15000 تایی مناسب است.
برای مرغداری هایی با ظرفیت بیش از 80 هزارتا و واحد های پرورش بوقلمون با ظرفیت بیش از 15000 هزار تا از دستگاه پلت با سایز 350 استفاده میشود.
مشخصات زمین کارگاه تولید خوراک دام و طیور
زمین مورد نیاز برای راه اندازی کارگاه تولید خوراک دام و طیور باید حداقل 40 الی 50 متر مربع باشد. این مساحت مورد نیاز برای راه اندازی و احداث یک کارگاه تولید خوراک دام و طیور کامل میباشد. یعنی از چاله آسیاب، دستگاه آسیاب، میکسر، پلت و دستگاه سردکن همگی به همراه دیگر قطعات خط بین 40 تا 50 متر مربع فضا نیاز دارند.
مساحت دقیق تر ابعاد زمین برای هر یک از 3 سایز مختلف کارگاه تولید خوراک دام و طیور به این شرح میباشد. خط تولید خوراک سایز 250 زمینی به ابعاد 4 در 10 متر نیاز دارد. خط تولید خوراک سایز 320 زمینی به ابعاد 5 در 10 متر میخواهد. زمین مورد نیاز برای خط 350 نیز به ابعاد 5 در 12 متر میباشد.
بدیهی است که مقادیر ارائه شده برای مساحت زمین، حداقل زمین مورد نیاز برای راه اندازی کارگاه تولید خوراک دام و طیور است.
برق مورد نیاز برای کارگاه تولید خوراک دام و طیور
خط تولید خوراک پلت متشکل از ماشین آلات صنعتی میباشد که نیازمند برق 3 فاز هستند. شما باید این مورد را در محل کارگاه تولید خوراک دام و طیور خود پیش بینی بکنید. خط تولید سایز 250 حداقل به 40KW ، خط تولید سایز 320 حدودا به 70kw و خط تولید سایز 350 حداقل به 100kw برق نیاز دارد.
ماشین آلات کارگاه تولید خوراک دام و طیور
در این قسمت به طور کامل ماشین آلات مورد نیاز کارگاه تولید خوراک دام و طیور را برای شما عزیزان شرح میدهیم. در هر سه سایز خط تولید خوراک ترتیب دستگاه ها به یک شکل میباشد. البته ناگفته نماند که شکل و مساحت زمین کارگاه تولید خوراک دام و طیور فاکتوری تعیین کننده در شکل چیدمان ماشین آلات میباشد.
بخش اول، دپو ذرت و سویا در انبار
در اولین مرحله باید مواد خوراکی اولیه به انبار و باسکول میباشد. برای انتقال مواد از کامیون داخل انبار خوراک دان میتوان از بیل برقی یا مارپیچ انتقال استفاده کرد. البته بدیهی است که میتوان از پرسنل و فرغون های ساده یعنی به روش کلاسیک هم انتقال ها را انجام داد.
در همین بخش در نظر داشته باشید که اگر در محیط کار خود از فرغون استفاده میکنید، یک ابزار فوق العاده برای شما فرغون های باسکولی میباشد. به کمک این ابزار میتوانید همزمان چند برابر یک فرغون معمولی بار را انتقال دهید و همزمان مواد را وزن گیری و توزین نیز بکنید. اگر میخواهید اطلاعات کاملی درباره این دستگاه به دست بیاورید، روی دکمه زیر کلیک کنید و قیمت و مشخصات آن را ببینید.
در ادامه ذرت و سویا (مواد اولیه) با فرغون باسکول دار یا حوضچه دیجیتال وزن کشی میشوند. بخش بعدی مرحله آسیاب مواد است، اما مواد قبل از آن به چاله وارد میشوند. مواد از چاله توسط مارپیچ به ورودی آسیاب هدایت میشوند.
بخش دوم، ورود مواد به سیستم آسیاب
این مرحله بسیار مهم است، چرا که بر روی کیفیت نهایی خوراک تاثیر بسزایی میگذارد. آسیاب هر چه بهتر مواد را به آرد تبدیل کند، کیفیت خوراک و راندمان تولید بهتر میشود.
مرغداری ها و مراکز پرورش طیور به طور معمول دستگاه آسیاب ساده 3 و 5 تن بازاری دارند و میتوان از آن برای تکمیل خط تولید خوراک استفاده کرد. اما توصیه ما آسیاب چکشی کوپل مستقیم با موتور 22kw یا 37kw میباشد. به علاوه برای کارگاه تولید خوراک دام و طیور تعداد چکش های آسیاب بین 48 تا 60 عدد میتواند باشد. به علاوه جنس چکش هایی که ما ارائه میدهیم CK60 است.
آسیاب های چکشی اکوصنعت از موتور موتوژن تبریز ساخته میشوند و انتقال قدرت آن کوپل مستقیم میباشد. برای آسیاب 3 تن از موتور 50 اسب و برای آسیاب 5 تن از موتور 100 اسب استفاده میشود. در تصویر زیر میتوانید جدول مشخصات فنی این دو آسیاب را به طور کامل ببینید. به علاوه برای دریافت اطلاعات بیشتر میتوانید کلیک کنید و به بخش بررسی تخصصی آسیاب های چکشی ما بروید.
بخش سوم، سیستم میکس مواد
همان طور که اشاره شد، معمولا مرغدران آسیاب میکسر را از قبل دارند. در اغلب موارد میتوان از همان آسیاب میکسر برای تکمیل خط تولید و تولید خوراک پلت شده مرغوب استفاده کرد. معمولا مرغداری ها میکسر 3 و 5 تن بازاری دارند. پیشنهاد ما برای دستگاه میکسر، میکسر افقی پدالی یا ریبونی موتور گیربکس 11kw میباشد. این میکسر ها مواد را تا بیش از 95 درصد میکس میکنند.
این مورد باعث میشود تا خوراک نهایی کاملا یک دست و یکنواخت باشد. در سیستم میکسر، مواد آسیاب شده از آسیاب به داخل مخزن میکسر ریخته میشوند و پس از میکس شدن، به مخزن زیر میکسر تخلیه میشوند. مواد از مخزن زیرین توسط مارپیچ اینورتر دار زیر مخزن میکسر به کاندیشنر منتقل میشوند. در تصویر زیر میتوانید مشخصات فنی میکسر 1700 لیتری و 1000 لیتری اکوصنعت را مشاهده کنید. برای مطالعه بررسی تخصصی میکسرهای افقی ما میتوانید روی مشخصا میکسر کلیک کنید.
بخش چهارم، سیستم پلت و سیلو کولر (سردکن)
تا به اینجا مواد آرد شده و با هم مخلوط میگردند، حال نوبت به فرایند تولید پلت میرسد. در ابتدا مواد مخلوط شده وارد کاندیشنر میشوند تا عملیات کاندیشینگ روی آنها صورت بگیرد. در کاندیشنر مواد توسط بخار پخت شده و نشاسته داخل خوراک ژلاتینه و تبدیل به پروتئین میشود.
دستگاه کاندیشنر مورد نیاز برای کارگاه تولید خوراک دام و طیور 2 طبقه کاندیشنر جمعا به طول 4 الی 5 متر میباشد. این دستگاه نیز موتور گیربکس مخصوص خود را دارد.
دستگاه پلت یکی از مهم ترین دستگاه کارگاه تولید خوراک دام و طیور است. در این بخش بعد از اینکه مواد پودر شده در کاندیشنر توسط بخار پخت شدند، مواد توسط غلتک و با فشار و سرعت بالا از سوراخ های مخروطی شکل دای عبور کرده و مواد فشرده میشوند.
دستگاه پلت خط تولید خوراک سایز 250 دارای یک موتور 22kw میباشد. دستگاه پلت خط تولید خوراک سایز 320 دارای 2 موتور 22kw میباشد و برای خط سایز 350 نیز از دستگاه پلت با 2 موتور 37kw استفاده میشود.
اگر در این قسمت pdi زیر 85 درصد باشد، مواد در قسمت های بعدی، خیلی زودتر حالت خود را از دست میدهند و ساختار پلت شده آنها از بین میرود. این موضوع به خوبی نشان دهنده اهمیت فرایند میکس و مخلوط سازی ذرات میباشد.
خرید دستگاه پلت باکیفیت و استاندارد که خدمات پس از فروش و گارانتی معتبری داشته باشد بسیار مهم است. ما در اکوصنعت مفتخریم که در سال های اخیر در استان های مختلف کشور خطوط زیادی را طراحی و راه اندازی کرده ایم.
تخصص تیم سازنده، تجربه کارشناسان و مشاوران و تعهد ما در بکارگیری بهترین مواد اولیه و آلیاژ ها در ساخت ماشین آلات سبب شده تا همه خریداران ما پس از سال ها استفاده از خطوط تولید رضایتمندی کاملی از محصولات داشته باشند. شما نیز میتوانید با دریافت مشاوره رایگان همین امروز شروع کنید و در مدتی کوتاه به یکی از تولیدکنندگان موفق خوراک پلت تبدیل شوید.
مشاوران ما آماده ارائه مشاوره تخصصی به شما هستند
با پشتیبانی حرفه ای نزدیک به یک دهه در کنار شما هستیم.بخش پنجم، الک کردن خوراک و انتقال به بخش سالن ها
پس از آنکه پلت های تولید شده در کولر سرد و خشک شدند، باید آنها را از الک گذراند. علت این امر آن است که در طول فرایند طول پلت و خنک کردن پلت ها حدود 5 تا 7 درصد خاکه (آرد) تولید میشود. دستگاه الک لرزان باعث میشود که این مواد به چرخه تولید بازگردند. این گونه تا حد قابل توجهی از پرت خوراک جلوگیری میشود. میتوان گفت استفاده از الک لرزان حدود 5 درصد از پرت خوراک جلوگیری میکند.
برخی تولیدکنندگان از جمله علوفه فروشان، میخواهند تا خوراک تولید شده در انتهای خط به صورت اتومات کیسه گیری نیز بشود. برای اینکه خوراک پلت تولید شده وارد مخزن کیسه پر کن بشود، نیاز است تا با استفاده از یک بالابر قاشقی در انتهای خط استفاده کرد.
دیگر ماشین آلات کارگاه تولید خوراک دام و طیور
همان طور که اشاره شد، در خط تولید خوراک از ماشین آلات مختلفی استفاده میشود. در این بخش میخواهیم تا ماشین آلاتی که کمتر به آنها پرداخته میشود را بررسی کنیم.
در بخش ورودی مواد به کاندیشنر از آهن ربا هایی استفاده میشود. این گونه ذرات ناخالصی آهنی موجود در مواد خوراکی از آن جدا میشود. اگر این تفکیک صورت نگیرد، ذرات آهنی که به صورت ناخالصی در بین ذرات خوراک وجود دارد میتواند آسیب قابل توجهی به دای و رولر دستگاه وارد کند.
دستگاه بعدی که برای هر خط تولیدی مورد استفاده قرار میگیرد، تابلو برق است. کنترل ماشین آلات دستگاه ها در کارگاه تولید خوراک دام و طیور به کمک تابلو برق انجام میشود.
دیگ بخار یکی دیگر از ماشین آلاتی است که میتواند در پروسه تولید تولید خوراک مورد استفاده قرار گیرد. البته باید توجه داشته باشید که دیگ بخار باید خارج از انبار خوراک نصب شود.
استراکچر یا همان سازه آهنی که ماشین آلات بر روی آن سوار میشوند و به هم مرتبط میشوند، دیگر بخش خط تولید است. همان طور که در ابتدا اشاره کردیم، با توجه به نوع کارگاه تولید خوراک دام و طیور و شکل زمین و تعداد طبقات خط تولید، شکل و ساختار استراکچر خط تولید متفاوت خواهد بود.
میزان بازگشت سرمایه و سودآوری کارگاه تولید خوراک دام و طیور به چه شکل است؟
یکی از مزایای اصلی تولید خوراک توسط خود مرغدار و به طور کلی پرورش دهنده ها، تولید بهترین جیره و خوراک است. اینکه مرغدار از محتویات داخل جیره کاملا اطلاع دارد.
برای مثال از یک مرغداری 40 هزار قطعه ای اطلاعات زیر را برای آگاهی از میزان سودآوری کارگاه تولید خوراک استخراج کردیم.
هر جوجه 4.5 الی 5 کیلو دان میخورد که 2.5 کیلو گوشت میشود. برای این مرغدار تا انتهای دوره پرورش 200 تن ذرت و سویا به عنوان مواد اولیه مصرف میشود. با استفاده از خوراک پلت شده، 8 درصد از پرت غذا در انبار و سالن ها جلوگیری میشود. یعنی صرفه جویی 16 تن خوراک در هر دوره پرورش اتفاق می افتد.
مرغ هایی که در طول دوره پرورش خوراک پلت شده مصرف کنند، حدود 250 گرم گوشت بیشتری در انتها میدهند. این معادل 9 الی 10 تن گوشت بیشتر میباشد.
خوراک پلت خریداری شده حداقل حدود 5% رطوبت دارد. در نتیجه در 200 تن خوراک حدود 10 تن آب وجود دارد که از نظر اقتصادی یعنی مبلغ 10 تن از ذرت و سویا با هزینه آب جایگزین میشود.
زمانی که شما از دستگاه پلت استفاده میکنید، با بخار غذا را استریل و پخت میکنید. این مورد باعث میشود تا حد زیادی عوامل بیماری زا در خوراک از بین برود. در نتیجه میزان مصرف دارو برای سلامت حیوانات تا حد زیادی کاهش میابد.
استفاده از خوراک پلت شده، دوره پرورش را در مرغداری ها تا 7 الی 10 روز و در واحد های پرورش بوقلمون 15 الی 20 روز کاهش میدهد. به علاوه استفاده از خوراک پلت شده گله را بسیار یک دست میکند.
در مجموع میتوان گفت سود شما با راه اندازی کارگاه تولید خوراک دام و طیور در یک مرغداری 40 هزار قطعه ای، در هر دوره بین 350 الی 450 میلیون تومان خواهد بود.
سوالات متداول درباره کارگاه تولید خوراک دام و طیور
در انتها سوالات پرتکراری که در این بخش برای خریداران و پرورش دهندگان پیش می آید را برایتان اورده ایم. پیشنهاد میکنیم برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت لیست قیمت بروز در فرم تماس زیر شماره تماس خود رابگذارید.
1. میزان برق مصرفی دستگاه 250 و 320 چه قدر است ؟
برای 250 برق 40KW و برای 320 برق 70 الی 100KW
2. میزان مصرف آب در دیگ بخار چقدر است؟
7 الی 10 درصد غذای تولید شده
3. خط 2 تن بر ساعت چه قدر فضا نیاز دارد؟
حدود 24 مترمربع
4. خط 3 تن بر ساعت چه قدر فضا نیاز دارد؟
حدود 30 مترمربع
5. ارتفاع انبار چه قدر باید باشد؟
5 الی 6 متر
6. دستگاه چند عدد کاندیشینر دارد؟
دستگاه 250 دارای 2 عدد 2 متری مجموع 4 متر و دستگاه 320 و 350 دارای 2 عدد 2.5 متری مجموع 5 متر
7. موتور ماشین آلات چه برندی است ؟
موتوژن یا الکتروژن
8. ماشین آلات چه قدر گارانتی دارد ؟
24 ماه گارانتی شامل ماشین آلات اکوصنعت میشود.
9. آیا دستگاه 2 تن به 3 تن قابل ارتقا است؟
بله فقط دستگاه پلت تعویض میگردد.
10. مبلغ ماشین آلات را چگونه باید پرداخت؟
خریداران میتوانند هزینه ماشین آلات را به صورت نقد و اقساط پرداخت نمایند.
11. بعد از آسیاب و میکسر چه ماشین آلاتی مورد نیاز است؟
مارپیچ / پلت و کاندیشینر / بالابر قاشقی/ سیلو کولر / دیگ بخار / تابلو برق / الک و سیکلون
12. هزینه تابلو برق و کابل کشی چگونه است؟
هزینه آن روی خط محاسبه شده است و اگر میتوانید انجام دهید از هزینه ها کسر میگردد.
13. سرد کن را میشود خودمان بسازیم؟
بله نقشه به شما میدهیم و سانتیفوژ سرد کن را به شما میدهیم.
14. با دستگاه پرس پلت چه موادی را میشود پلت کرد؟
ذرت / سویا / یونجه / کود مرغ و دام / پلت چوب
15. برای واحد بوقلمون 5000 تایی چه دستگاهی را پیشنهاد میکنید؟
خط تولید سایز سایز 250 مناسب است.
16. برای مرغدار 40 هزارتایی از کدام دستگاه را باید خریداری کرد؟
خط سایز 250 البته 320 بهتر است.
17. فرق نصب ماشین آلات در افقی و عمودی چیست ؟
در افقی همه چیز نحت نظر اپراتور دستگاه است.
18. دستگاه شما چند دای دارد ؟
3 عدد دای
19. با این دستگاه استارتر هم میشود تولید کرد؟
بله با دای 2 میل میتوان تولید کرد.
20. دستگاه آسیاب با توری چند باید باشد؟
3 میلیمتر، مواد هر چه آرد تر شود بهتر است و راندمان دستگاه بیشتر میشود.
21. موتور آسیاب بهتر است چند اسب باشد؟
30 اسب بخار البته 40 اسب بخار بهتر است.
22. میکسر عمودی باید چند تن باشد؟
3 تن
23. دستگاه شما اینورتر هم دارد؟
مارپیچ زیر میکسر به دستگاه پلت و کاندیشینر اینورتر دارد.
24. مخزن سردکن شما چند تنی است؟
4 و 6 متر مکعب
25. دیگ بخار چند کیلویی لازم است؟
دیگ بخار 500 یا 750 کیلویی برای این خط ها کافی است.
26. دیگ بخار دست دوم هم میشود خرید کرد؟
بله